• Planterødderne

Plantebaseret Mac'N'Cheese

Okay, denne opskrift minder ikke helt om den klassiske Mac'N'cheese. Der er nemlig hverken macaroni eller ost i. I stedet er den proppet med fuldkorn og fibre fra grøntsagerne, så den er smaddersund og nem - og det kan vi godt lide!


Plantebaseret mac'N'cheese
Plantebaseret Mac'N'cheese

Ingredienser - plantebaseret Mac'N'cheese:

 • 1 hokaidogræskar

 • 4 gulerødder - mellemstørrelse

 • 1 rødløg

 • 2 fed hvidløg

 • 1 dl gærflager

 • 500 g fuldkornspasta - her er brugt pasta penne

Fremgangsmåde - plantebaseret Mac'N'Cheese:

 1. Halvér hokaidogræskar og tag kernerne ud - dem kan du eventuelt rense og efterfølgende tørre i ovnen, hvis du lige som os gerne vil undgå madspild.

 2. Græskarret skærer du i mindre stykker og kommer i en gryde. Du behøver ikke skrælle græskarret, da skallen når at blive tilberedt under kogningen.

 3. Vask gulerødderne grundigt og skær dem i stykker på størrelse med græskarret. Hvis gulerødderne ser fine ud, behøver du ikke skrælle dem. Kom gulerødderne i gryden med græskarret.

 4. Del et rødløg i mindre stykker og kom i gryden med de øvrige ingredienser.

 5. Fjern skrællen fra de to hvidløg og kom dem i gryden.

 6. Dæk nu grøntsagerne med vand og kog grøntsagerne godt møre. Det tager 20-25 minutter.

 7. I en anden gryde koger du din pasta efter anvisning på pakken.

 8. Hæld vandet fra grøntsagerne, men gem det i en skål.

 9. Blend grøntsagerne med 1 dl gærflager og spæd til med kogevandet undervejs. Du bestemmer selv konsistensen på den, men konsistensen må gerne være lidt tyk, da de varme og kogte pastaer gør massen blødere, når det bliver vendt sammen.

 10. Når konsistensen på græskarmassen er på plads, kan du vælge om du vil tilføje krydderier til græskarmassen. I denne version er massen både sød og cremet, men hvis du gerne vil have lidt spice til din ret kan du tilføje lidt chili eller cayennepeber. Det går rigtig godt sammen med græskar.

 11. Når du er tilfreds med både konsistens og smag på græskarmassen, vender du pastaen sammen med massen og retten er nu klar til servering.

 12. Server for eksempel med en grøn salat til og nogle skiver god fuldkornsbrød.