• Planterødderne

Bagt butternut med dahlfyld

Dahl er nok en af vores absolut favoritretter - og det er der flere grunde til! Den er utrolig nem at lave og man kan bruge alverdens grøntsager, man har til at ligge. Den går også rigtig godt til mange ting - fx som fyld i bagte butternut squash som i denne opskrift. Og det bedste af det hele. Du kan lave en kæmpe portion og fryse ned i mindre portioner, så du altid har et sundt måltid i fryseren!Bagt butternutsquash med dahlfyld
Bagt butternutsquash med dahlfyld

Ingredienser - bagt butternutsquash med dahlfyld:

 • 1 butternutsquash

 • Dahl - se opskrift her: dahl


Fremgangsmåde - bagt butternutsquash med dahlfyld:

 1. Begynd med at lave dahl (Har du en rest i fryseren eller køleskabet, er du heldig for så kan du nemlig springe dette trin over)

 2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

 3. Del butternutsquash på den lange led og tag kernerne ud (du kan eventuelt rense dem og riste dem i ovnen som en sprød snack)

 4. Læg de halve butternutsquash på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg dem med den skårne side nedad.

 5. Bag i ovnen i cirka 35 min. Tiden er forskellige fra ovn til ovn, så kig til dem efter 30 min. Squash"kødet" skal være mørt.

 6. Tag din færdige butternutsquash ud og lad kølelidt af, så du ikke brænder fingrene.

 7. Tag en urtekniv og 1 cm fra kanten skærer du rundt og laver tern i fyldet. Så kan du nemt få fyldet ud med en ske. Fyldet kan du bruge til en dip. Se opskrift her: Dip af butternutsquash og butterbeans

 8. Fyld de udhulede butternutsquash med dahl. Du vil med garanti have for meget dahl end der kan være i butternutsquashene. Det kan du spise dagen efter eller fryse ned.

 9. Lun de fyldte butternutsquash i 5-10 minutter og server med en god salat til. Er der rester fra aftensmaden er de glimrende i madpakken dagen efter.